lite mera rosa...


träningsloggen in...

...och ni ut på höstlov.

Lämna in senast imorgon på vår lektion. Under lovet BEHÖVER NI INTE men får naturligtvis om ni vill. (Varken det ena eller det andra påverkar betyget.)

Samma gäller utmaningen!

det tar aldrig slut... :)




ännu mer repetitionsbilder...


Om Schakt och Per Jonsson

 

”Det handlar om tiden och hur den förskjuts. I fonden står tre plåtar. Dansarna slår på plåtarna i en viss rytm, på första andra, fjärde, åttonde och upp till tvåhundrafemtiosjätte. Hela tiden försöker de lösgöra sig från plåten, gå ut på den väg som leder över golvet fram till varje plåt. Mellan det första och det andra slaget hinner de inte så långt, men sedan blir intervallet mellan slagen längre, och då hinner de ut på vägen.

Plåten kan vara en själv, man slår på sig själv och försöker befria sig från sin natur genom att kasta sig in i det ytliga och materiella livet. Det yttre livet symboliseras av vägen. Men genom urkrafterna, genom födelse och död dras man tillbaka till sig själv. På vägen upplever människan olika känslor. Förnimmelserna visas väldigt fragmentariskt och abstrakt. I mitten av stycket förändras ljuset så det bildas massor av ljusvägar. Bara för några sekunder förnimmer dansarna andra glömda inre vägar. På slutet kommer slagen om 8-4-2-1, små enheter precis som i början av stycket. Vid dessa slag tonas ett ljus upp bakom plåtarna. Plötsligt är det ett rum bakom, och plåtarna blir svarta hål. Dansarna lägger sig ned, och någonting annat kommer. ”

(Per i intervju)

 

 

Intervju med Håkan Mayer:

I ”Schakt” hade vi tre olika tider, kan man säga, medan man i de andra verken kunde känna att det låg lager av olika tider, tidsåldrar hela tiden, olika tempon också.  Som i riktigt bra film, det finns olika skeenden som ändå sker samtidigt fast helt olika. I ”Schakt” var vi tre dansare, tre tider eller tre personligheter av samma person. Sedan har vi också tiden från början till slutet, det fanns en dynamik i det.

Premiären var en fantastisk upplevelse, också att se Per, vilken lycka för honom. Det var ju ett erkännande, hela cirkus stod upp och skrek. Det var en banbrytande föreställning, vi tre dansare kände det också, vi gick in med allt vi hade i den föreställningen. Det har ändrat riktningen och för min egen del ändrade det allting. Jag tänkte efteråt: vad ska jag göra nu, efter detta. (...)

Jag förstod varför jag höll på med dans, mitt i ett litet solo i ”Schakt” så förstod jag varför jag dansade, det hade jag inte riktigt förstått förut. Det andliga djupet, men det var inget Per pådyvlade en. Han vara bara så  bra på att ge visionen, små, små visioner av vad han såg framför sig eller bara det att han nynnade någonting. Jag brukade nynna ”Somewhere over the rainbow”, sa han. Dansen gick alltid i den sången och då gjorde man det ”...somewhere...”  åh, här har vi det. Det var inte bara den sången men mycket den. Han gav små, små idéer. I ”Schakt” var det mycket himmel, fast det för många som ser verket är precis tvärtom, mörker.

 

 

”Jag drömde att jag såg tre människor  gå uppför vägar, som ledde rakt upp i himmelen.” (Per i intervju.)



http://allehanda.se/mer/kultur/artiklar/1.3964837-dansdubbel-fran-norrdans

http://svtplay.se/v/2554769/mittnytt/3_10_22_15


Hej på er rosa dansare!

Först och främst: tack för i måndags! Det var superhäftigt att få stå på sidan och se när bitarna föll på plats... Fröken kände att hon nog hade sakant den där dockan lite grann... :)

Som ni säkert redan sett så har jag publicerat bilder här nedan och det mera. Mycket mera! Kanske att några av dem kan hjälpa till att påminna om placeringar eller så...?

Vi bestämde följande reptider:

31/10 19.30 -ta med kläder! Repet kan komma att ta mer än 1 timme i anspråk...

2/11 19.30 -genrep typ :)

Ni kom även överens om att publicera samtliga av era mobilfilmer från i somras på vår grupp på facebook... Pronto!

Sofia vill även att ni deltar under avslutningsbanketten på lördagkväll och behöver därför veta om ni är allergiska eller vego eller dylikt... Hur kul som helst!

Tror det var alltt för nu... Stor kram!



repititionsbilder sommaren 2011













Danssommarjobbare!

Hej på er!

Vecka 44 närmar sig och med det vår dansfestival och inte minst riksfinalen av Skapa Dans... Tjoho!

Under pausen på lördagen (ca 17.00 eller så..) dansar ni er föreställning en "En docka reflekterar". Och ja, en repetition eller två känns ju som en bra idé :)

Fröken kan:
17/10 19.30-20.30
31/10 19.30-20.30
2/11 19.30-20.30

Tyck till! Nyss!

Börja redan nu att kolla i genom era gamla anteckningar samt filmerna på mobilerna... :)

Redovisnings schema uppvärmning 1 -reviderad version!

Hej på er danstränare!

Moment uppvärmning närmar sig sitt slut och det är dags att dra i gång våra redovisningar. Hoppas att ni är på banan med ert material, om inte: sök upp fröken bums! Nyss! Kom!

Så här tänker sig fröken att schemat ser ut:

6/10 Melinda. Elias.

7/10 Esteterna har temadag. Ingen undervisning. Hanna finns tillgänglig 8.00-9.00 om någon vill bolla detaljer i sin uppvärmning.

13/10 Anna. Hanna.

14/10 Sofia, Theresia & Moa, Maja

20/10 Sebastian. Kristin. Emma.

21/20 Evelina. Juliah.

Observera att, precis som vi sade i torsdags, alla ska vara helt klara med sina uppvärmningar och färdiga att redovisa from tors 6/10. Om någon blir sjuk behöver vi fylla...

Viktigast av allt: Alla uppvärmningar ska vara redovisade och klara innan höstlovet. DU ansvarar själv för att din blir gjord. Om du av någon anledning (sjukdom eller liknande) inte kan redovisa på anvisat tillfälle se till att någon annan i gruppen täcker för dig.

Frågor och/eller funderingar? Sök upp mig eller skicka ett sms!

Lycka till! /Hanna


kolla här!

länkar till bra klipp inför Norrdans besök!

http://svtplay.se/v/2554769/mittnytt/3_10_22_15

 

http://allehanda.se/mer/kultur/artiklar/1.3964837-dansdubbel-fran-norrdans


programordning 8/10

Showgruppen - Gretas
Maja Skoglund
Streetgruppen- Gretas
Theresia
Melinda
Linnea & Frida
Killarna - Gretas
Hdt
Vuxengruppen
Es09 - pirdansare
Moderna gruppen - Gretas
Isolde
Linedance - Something in the water
Linedance - Every little thing

Ses på kulturkvartet klockan 10.30 lördagen 8/10

Dans i Bollnäs... billigt!

Här kommer ett erbjudande till dansföreningar i Gävleborgs län.

 

 

Erbjudande!!

Vi erbjuder er att se Nordic feat. STHLM Moves för endast 50 kr/medlem

Anmälan mailas till [email protected]

 

Nordic feat. STHLM Moves Bollnäs Kulturhus 14 oktober kl. 21.00
Nordic har med sin smittande spelglädje och charm gjort stor succé såväl i Sverige som utomlands. Här uppträder de tillsammans med STHLM Moves bestående av Sveriges tre mest etablerade folkdansare - Anna Öberg, Anton Schneider och Petra Eriksson. Nordic feat. STHLM Moves är en föreställning där det dansanta i musiken och det musikaliska i dansen står i centrum. Lekfullt och utforskande, vackert för öga och öra!

 

http://www.youtube.com/watch?v=u8E4bChvwcw

 

 

 

Läs mer om Folkstorm här: http://www.bollnas.se/Webred/webred.nsf/8caab76b35f8e4b5c12573b6005b1946/8E5C49584CDA4D3FC1257919002ABEE5



Med vänliga hälsningar
Pelle Larsson
Producent

KOMMUNSTYRELSEFÖRVALTNINGEN
Kulturskolan


RSS 2.0