Svansjön -ett försök till förtydligande...

Alltså. På fredag ser vi färdigt filmen... Efter det skriver ni klart er uppsats.

Uppsatsen består av 4 delar... Tänk så här:

DEL 1: Klassisk Balett
"All balett är inte klassisk. Vad har den klassiska baletten för kännetecken? Egentligen -vad skiljer den klassiska baletten från den romantiska baletten och från naturalismen/ ny klassicismen. Ge exempel från föreställningen på det ni påstår."

Danshistoria! :)
    
DEL 2: Symboler (ca 500 ord
Här gäller det att tänka till... Mycket hjälp finns i berättelsen som ni fick i pappret... 

- Man använder olika symboler i föreställningen, vad betyder de, har ni sett de någon annanstans, har man tagit med det i beräkningen, kan symbolerna betyda flera saker?
Svanen -utveckla dina tankar kring svanen.

Ja, varför är det prompt svanar? Hmm...

-De ord/fraser som är kursiva med understrykning är som hämtade ur vilken saga som helst. Varför har författaren valt att använda sig av de symbolerna? Hur påverkar det publiken tror ni?

Tänk till, fundera och motivera... Vad är ständigt återkommande i sagor och varför?

Del 3: Berättelsen (ca 500 ord)
Alla berättelser påminner om någon annan berättelse vi hört eller läst. Vilka andra berättelser kan ni hitta släktskap med? Ge exempel som visar hur de är släkt. Kan det vara för och nackdelar med att känna till släktskapet? redogör för hur ni tänker.

Det här pratade vi lite om sist...


Del 4: Dansteknik (ca 150 ord)
Titta på vad killarna får göra, vad visar deras rörelser? Titta också på vad tjejerna får göra, vad visar deras rörelser? Titta även på de exotiska inslagen: de balettiserade folkdanserna: Hur har koreografen ändrat dem från folkdans till scenkonst?

Bolla med varandra, föräldrar, och naturligtvis med es08! Mycket hjälp finns i era anteckningar från danshistorian... Läs i genom noggrant så att ni ser vad det är vi frågar om. Det är mycket lättare än vad ni tror... Skilj på när det är faktadel och när det ska resoneras... Det underlättar! :)

Återkom om det är frågor så rätar vi ut frågetecken, att dömma av diskussion och resonemang förra lektionen under filmen så är ni på helt rätt väg! Ni kan...

kram! /Hanna



 


fina es08!

hej mina darlings! superviktigt att vi alla dricker vamt te med honung och tillbringar natten i varma raggsockor för imorgon är det dags... genomdrag! vi lärare vet att ni alla är rysligt sjuka men det känns som om att ett genomdrag skulle kunna lugna en del nerver innan jullovet... kom i vilket skick du än är och stappla/stamma/läs dig i genom... vi håller handen ihop och släpper hem er sjuklingar så fort vi är klara! deal? samling 9.15 i bergvall... sprid till samtliga!

dags för analys!

Svansjön it is... Papper och penna med! Inga träningskläder på tisdag med andra ord... :)

uttagning: Ice Cream

Lördag 18/12: Alla. Samtliga.

Onsdag 22/12 show 1: Sofia, Amanda, Maja, Sara
                     show 2: Britta, Theresia, Linnea G, Kristin

RSS 2.0